7 сигурни признака, че сте умни

Имате дълбоки подозрения, че сте по-интелигентен от околните? Вероятно доста пъти сте обмисляли да измерите своето IQ, но все не ви остава време.
Не се безпокойте – има сигурни 7 знака, които доказват, че сте по-интелигентен от средното ниво. Ето ги.
ИМАТЕ КОТЕ ВКЪЩИ
За любителите на животните и особено тези, които си имат животинче вкъщи, е  доказано в исторически план, че са по-интелигентни от средното ниво.
Примери? Алберт Айнщайн, Пабло Пикасо или Марк Цукърбърг. А ако домашния любимец е пухкаво коте, то и IQ-то е още по-високо.
Доказва го и изследване от университета “Карол” в Уисконсин от 2014 г. Оказва се, че хората, които съжителстват с котки, имат по-висок интелектуален коефициент, макар притежателите на кучета да са по-общителни и отворени към другите.
Тези с котките са по-големи домошари, които обичат по-интелектуални занимания вкъщи, като четене и кино.
ИМАТЕ ВИСОК РЪСТ
По-високият ръст помага не само в супермаркета, за да достигнете до горните рафтове, или в игри като баскетбола или волейбола. Високият ръст е белег и за добре развит мозък.
Изследователи от щатския университет в Принстън доказаха, че хората с най-хубавите и най-квалифицираните специалности са с 6 десети по-високи от тези, които се занимават с ръчен труд.
ЧЕТЕТЕ ОТ НАЙ-РАННА ВЪЗРАСТ
Изследване в Обединеното кралство от 2012 г. между 2000 двойки близнаци разкри, че този от двамата, който се е научил да чете по-рано, е по-добър ученик.
ИМАТЕ ЛИБЕРАЛНИ УБЕЖДЕНИЯ
Статия, публикувана в Social Psychology Quarterly, заключава, че личностите, които са “много консервативни”, имат средно IQ 95, докато тези, които са “много либерални” – 106.
ИМАТЕ РАЗВИТО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР
Виенският университет публикува резултатите от изследване, което показа,  че хората, които харесват черния хумор, са по-способни в учението.
Оказва се също, че любителите на черния хумор се открояват не само със своята интелигентност, но и с ниско ниво на агресивност и стабилна психика.
НЕ СТЕ ОТ НАЙ-ОБЩИТЕЛНИТЕ
Хората, които живеят извън гъсто населени места, са по-доволни от живота от онези, които са в централните градски зони.
Освен това те се адаптират по-лесно към промените в живота, според изследване, публикувано в British Journal Psychology.
НОЩНА ПТИЦА СТЕ
Да си нощна птица не винаги е препоръчително за навиците и здравето, но същевременно може да е ясен белег за висока интелигентност. Различни изследвания показват, че децата, които са по-активни през нощта, получават по-високи оценки.
Което в конкретни часове може да бъде изразено така: тези, които си лягат към 00,29 ч. имат по-високо IQ от тези, които са в леглото до 22 ч.
Коментирай
comedybg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *