Похвално. 13-годишна пловдивчанка запя народна песен в автобус. Всички слушат в захлас (ВИДЕО)

Невероятно талантлива пловдивчанка накара пътниците в автобус от градския транспорт да настръхнат и да се почувстват горди от това, че са българи, пише trafficnews.bg. Интересни и незабравими певчески изяви тя поднася на публиката в родния Пловдив на най-нетрадиционни места –на път за училище, в обществения транспорт или на връщане от учебните занимания. Съвсем наскоро контрольорка в градския транспорт и впечатлени пътници направиха клип на изпълненията й, който за седмица се превърна в хит в социалните мрежи. Ученичката Мелек Ерен запя известната родопска песен „Горице ситна, зелена“, а необятният й глас накара всички около нея да настръхнат. Клипът е наречен от авторите „Най-уникалната пътничка”.

Стотиците хиляди харесвания са категоричен знак, че славеят на „Българе” е поредната успешна находка на идеолога и двигателя на ансамбъла Христо Димитров. С изпълнението на тази велика народна песен, тя отново доказа, че България е истинска съкровищница в прекрасния фолклор и традиции, които има. Талантливата Мелек Ерен, най-младият участник в спектакъла „Осмото чудо” на ансамбъл „Българе” превзе една от най-авторитетните сцени в страната – Зала 1 на НДК. 13-годишното момиче, ученичка в СУ „Любен Каравелов” и възпитаник на фолклорната формация „Куклици” към Общински детски комплекс – Пловдив, се включи за първи път в спектакъла на „Българе” на Античния театър в родния си град през септември 2017 г., а преди дни предизвика бурните аплодисменти на публиката и в зала 1 на НДК.

В последните осем месеца, Мелек Ерен гастролира с представлението „Осмото чудо” на десетки български сцени и навсякъде бе посрещната като истинска звезда. След кондуктора – акробат, продаващ билети от тавана на автобуса, сега и пеещ пътник, със сигурност може да се каже, че в Пловдив интересни неща се случват навсякъде. Припомняме, че патриотизъм заля и друг плловдивски автобус по линия №1. Превозното средство е украсено с трибагреници, който повдигат настроението на пътниците и минувачите по улиците. Пловдивчанка разказва, че това не е първото преобразяване на рейса – той винаги е украсен тематично в зависимост от предстоящия празник.
Източник: petel.bg

Коментирай
comedybg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *