Внимание! Кога пластмасовите бутилки и кутии са в състояние да ни убият…

Смъртоносна епидемия от световен мащаб може да бъде предизвикана от традиционните пластмасови опаковки. Оказа се, че напитките и храните в такива съдове причиняват рак. Всичко това се дължи на отровния бисфенол. В тялото той е като бомба със закъснител – постепенно мутира, заразявайки здравите клетки. Най-вече децата и юношите са изложени на риск, предава рен.тв. Глътка вода от пластмасова бутилка може да бъде смъртоносна. Безплодие, затлъстяване, диабет, рак – всеки е изложен на риск.  И това, което е най-ужасно – всичко става незабележимо. Оказва се, че вината е в бисфенол А – вещество, което се съдържа във всяка пластмасова опаковка – бутилки, кутии и контейнери.
Производителите на пластмасови опаковки не крият, че бисфенол А в големи дози е токсичен. Но от години те уверяват купувачите, че опасното вещество не може да влязе в човешкото тяло от бутилки и съдове. Сега обаче се оказва, че бисфенолът прониква във водата и храната, съответно така попада в човешкото тяло, удряйки жизнените органи. Веднъж попаднал в човешките клетки, бисфенолът ги кара да мутират. Вътрешните органи започват да работят по-лошо и по-лошо. А отърваването от отровна субстанция не е толкова лесно. Експеримент е проведен сред група мъже и жени. Било им забранено да ядат и пият от пластмасови опаковки. Нивото на бисфенола в кръвта им обаче остава същото.

Купувайки вода или кутия за хранене, повечето от нас гледат обема, марката и, разбира се, цената. Въпреки че най-важното нещо в случая е надписът. В маркировката с малки букви се посочват материалите, от които е направена опаковката. Само по този начин можете да разберете, че съдържанието й е опасно. Принципно всички опаковки се проверяват за безопасност, но има една важна особеност – бутилките и кутиите, предназначени за студени напитки и продукти, са забранени да се употребяват горещи. Затоплянето им наистина е вредно за здравето.

Превод: БЛИЦ

 

 

Коментирай
comedybg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *